Fortsæt til indhold

Droneinspektioner

sparer tid og sikrer bedre data

WeFly har overfløjet fem boligafdelinger hos Dansk almennyttigt Boligselskab, og metoden har både sparet boligadministratorens driftschefer for store mængder tid og leveret et bedre datamateriale til udarbejdelse af nye vedligeholdelsesplaner.

Dansk almennyttigt Boligselskab (DAB) administrerer og udlejer på landsplan mere end 52.000 boliger. Administrationsselskabet ejer ikke selv bygningerne, men varetager på vegne af de reelle ejere, som er boligselskaber og kommuner, alle administrative funktioner. Det inkluderer også vedligeholdelse af boliger, ejendomme og grønne arealer.

- Vi administrerer mere end 500 boligafdelinger, som sammenlagt består af cirka 5.000 ejendomme. Det er en kæmpe opgave for vores driftschefer af inspicere bygningerne for fejl og mangler, og det er især meget tidskrævende. Vi vil gerne gøre det lettere for driftscheferne at få dannet sig et overblik over bygningernes tilstand, forklarer Allan Bjerre Graversen, udviklingskonsulent i DAB.

Derfor sagde DAB ja til et pilotprojekt med WeFly, som med sine droner har overfløjet alle klimaskærme på bygningerne i fem afdelinger. Alle data blev analyseret af en byggesagkyndig og præsenteret for DAB i en færdig tilstandsrapport. En rapport som DAB har nærlæst grundigt, og hvor konklusionen er klar.

- Vi kan bestemt godt se fordelene i WeFlys metode, som både giver en bedre kvalitet i besigtigelsen, og som vil spare os meget tid på udfærdigelsen af tilstandsrapporterne. Vi har kun været rigtig tilfredse med den kvalitet af data og tilstandsrapporter, som WeFly har leveret til os. Det har været tydeligt at skelne mellem alvorlige skader og kosmetiske skader, siger Allan Bjerre Graversen.

Store besparelser I tid

Udgangspunktet for dialogen udspringer af nye lovkrav til den måde, som DAB og andre bygningsadministratorer drifter bygningerne. Blandt andet skal alle vedligeholdelsesplaner granskes hvert femte år af en uvildig part. Det har hos DAB skabt en udvikling mod mere ensartede procedurer for bygningsinspektioner, og især med et skarpt øje på tidsforbruget.

- WeFly udførte et pilotprojekt for os i 2021, og resultaterne så meget fornuftige ud. Det blev fulgt op med tests i yderligere fem boligafdelinger, og den generelle vurdering var, at vi kan spare rigtig meget tid på hele inspektionsforløbet ved at lade WeFly stå for det. Vores fokus er ikke på økonomiske besparelser i kroner, men på besparelser i tid, siger Allan Bjerre Graversen.

- Med droneinspektionerne fra WeFly har vi både sparet tid, og vi kan udarbejde vedligeholdelsesplaner på et mere oplyst grundlag. Det er helt sikkert, at deres overflyvninger giver værdi for os, fordi det giver os et ensartet materiale fra alle afdelinger at arbejde med, tilføjer han.

Smartere end alternativet

En anden mulighed var at lade driftscheferne køre rundt til alle de boligafdelinger, de har driftsansvar for, og med assistance fra diverse udstyr selv lave en fysisk inspektion.

- Det koster også penge at leje stilladser eller lifte. Desuden bor alle driftschefer ikke nødvendigvis tæt på boligafdelingerne. Flere bor ganske langt væk. Det vil kræve en del transporttid, og det er en ”død” tid, påpeger Allan Bjerre Graversen.

- Vi har også overvejet at lade vores driftschefer uddanne i brugen af droner, så de selv kunne inspicere fra luften. Men det er ikke den vej, vi har valgt at gå. Så hellere indgå i et samarbejde med eksterne specialister, som er rigtig gode til det, de udfører, end at sende driftschefer ud hvert femte år med en drone. Tid er som sagt en meget værdifuld ressource for os, og det giver bedst mening for os i DAB at købe ydelsen ude i byen, siger Allan Bjerre Graversen.

Kan du lide det du læser?

DroneNews

Skriv dig op til nyhedsbrevet nu og kom på forkant med både udviklingen og lovgivning.

Du får:

  • Tips og tricks til din droneflyvning
  • Checklister - lige til at printe ud
  • Opdatering om lovgivningen
  • Cases fra den virkelige verden
  • Nyt om produktlanceringer
  • Tilbud på uddannelse
  • Og meget meget mere...
 
E-mail
 
Ja, tak til relevante nyheder om droner, der kun udkommer, når vi har noget fornuftigt at skrive.

Flyv med os

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud.

Træt af formularer? Så fang os på info@wefly.dk eller telefon: +45 7199 2491