Fortsæt til indhold

Termisk mapping

Fjernvarmenet

Om natten, under de rette vejrforhold, indsamler vi højopløselige termiske data – der efterfølgende sættes sammen til en brugervenlig ortomosaik. Selv de mindste varmeemissioner fra fjernvarmerørene er synlige, og der kan hurtigt opdages udsivning, lækage eller brud.

Svævende lydløs med 12 m/s over fjernvarmenettet, kan vi fra 100 meters højde kortlægge hele byer.

Termisk kortlænging af Fjernvarmenet

Albertslund Forsyning

"I Albertslund Fjernvarme har vi gennem noget tid haft et anseligt vandspild, da vores net er gammelt og kræver vedligehold. Til at give os et veldokumenteret overblik over fjernvarmenettet, hyrede vi WeFly til at foretage en termisk droneinspektion. De rykkede hurtigt ud, og leverede kort tid efter overflyvningerne, en termografisk rapport med annoteringer af sandsynlige lækager, samt et interaktivt ortofoto hvor vi også selv, kan analysere vores netværk for skader.

Allerede dagen efter rapporten havde vi gravemaskiner i gang, og kunne konstatere to større brud der havde resulteret i spild på henholdsvis 12 og 15 kubikmeter vand i døgnet.

Med WeFly´s professionelle tilgang til opgaven, kan vi nu levere en højere forsyningssikkerhed til vores borgere, samt reducere ressourcespild markant, til gavn for både miljøet og økonomien. Vi har allerede booket WeFly igen til næste år, så vi kan følge udviklingen i tilstanden af vores fjernvarmenet."

Derfor benytter vi

Fixed Wing drone

I forhold til de velkendte multirotor droner, så opnår vi ved brug af en fastvinget (Fixed Wing) drone:

  • Langt større dækning af områder i høj fart, lydløst og sikkert
  • Op til 3 gange så hurtig som traditionel rotordrone
  • Øget sikkerhed ved overflyvning af mennesker og bebyggelser
  • Avanceret kontrol og softwaresystem til optimal planlægning

Nemt overblik over fjernvarmenettet

Interaktiv ortomosaik

Vi processerer data i egen software, samt tilbyder mulighed for en komplet rapport med overblik over mulige lækager. I får desuden fuld adgang til en endelig mosaik med eller uden annoteringer i en desktop version, som giver et nemt overblik og sammenligning med eventuelle tidligere mosaikker.

Digitalt ortofoto

Demonstration af digitalt ortofoto

Kontakt en specialist

Der er cirka 20 gode termografinætter årligt, hvor vejrforholdene er optimale, så det er med at slå til og udnytte dem optimalt.

- Jan Engsted, CEO i WeFly

Brug for sparring?

Træt af formularer

Skriv eller ring til os:

info@wefly.dk

Telefon: +45 7199 2491