Fortsæt til indhold

Trafikstyrelsen kan give tilladelse

Har du bemærket i BEK 2253, at der gentagene gange står "Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kan give tilladelse til at stk. x fraviges"?

Nogle gange står det anført at det er i "særlige tilfælde" at de kan give tilladelse til at afvige.

Ikke desto mindre, er det blandt WeFly's spidskompetencer at få tilladelse til flyvninger, hvor det normaltvis ikke er muligt.

Få tilladelse til

De områder, hvor der jf. BEK 2253 er muliged for Trafikstyrelsen at give tilladelse er blandt andet:

  • Flyvning med droner nærmere end 1 km horisontal afstand fra en lægehelikopterflyveplads (HEMS)
  • Flyvning med droner nærmere end 150 meter horisontal afstand fra kongehusets residenser, Christiansborg Slot, statsministerboligen Marienborg, ambassader, kolonne 3-virksomheder, politiets ejendomme, og kriminalforsorgens institutioner.
  • Flyvning med droner over særligt støjfølsomme naturområder
  • Flyvning med droner nærmere end 15 meter horisontal afstand fra jernbaner og bybaner
  • Flyvning med droner over offentlige veje hvor hastighedsgrænsen er over 70 km/t
  • Flyvning med droner må ikke finde sted nærmere end 5 meter fra strømførende luftledninger
  • Flyvning med droner over bygninger og beboelsesejendomme og dertilhørende haver, gårdspladser og lignende, som er afgrænset af hegn, hæk, mur eller lignende, uden ejers eller beboers samtykke

CASE: Droneflyvning ved Sjællandsringen

De første nogensinde

I april 2019 fik WeFly som de første nogensinde lov til at dække et arrangement på Sjællandsringen med droner. Arrangementet var for Sportscar Events der samlede penge ind til Børne Cancer Fonden.

Der har ikke været fløjet med droner på Sjællandsringen før, fordi den ligger under 2 km fra Roskilde Lufthavn. Dermed er det kategoriseret som en NO FLY zone.

Alligevel fik vi som de første tilladelsen til at flyve med drone der. Grundig forberedelse. Et godt samarbejde med Trafikstyrelsen. Og det nødvendige setup med bemanding på dagen gjorde udslaget.

Under selve arrangementet var vi i konstant kontakt med Flykontrollen i Roskilde Lufthavn. Som udgangspunkt måtte vi kun være i luften, når der ikke var andet flytrafik til og fra lufthavnen.

Efter én af vores flyvninger fik vi dog at vide, at vi havde fået lidt ekstra tid i luften. Flylederen havde nemlig pænt bedt et par mindre fly om at vente med deres landing i Roskilde Lufthavn. Fantastisk samarbejde. Og dejligt med den imødekommenhed fra flyvelederen.

Se videoen om opgaven nedenfor.

Er du plantageejer og mangler overblikket?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud.

Træt af formularer? Så fang os på info@wefly.dk eller telefon: +45 7199 2491