Fortsæt til indhold

Trafikstyrelsen kan give tilladelse

Har du bemærket i BEK 1649, at der gentagene gange står "Trafikstyrelsen kan give tilladelse til at stk. x fraviges"?

Nogle gange står det anført at det er i "særlige tilfælde" at de kan give tilladelse til at afvige.

Ikke desto mindre, er det blandt WeFly's spidskompetencer at få tilladelse til flyvninger, hvor det normaltvis ikke er muligt.

Få tilladelse til

De områder, hvor der jf. BEK 1649 er muliged for Trafikstyrelsen at give tilladelse er blandt andet:

  • Flyvning med droner nærmere end 1 km horisontal afstand fra en lægehelikopterflyveplads (HEMS)
  • Flyvning med droner nærmere end 150 meter horisontal afstand fra kongehusets residenser, Christiansborg Slot, statsministerboligen Marienborg, ambassader, kolonne 3-virksomheder, politiets ejendomme, og kriminalforsorgens institutioner.
  • Flyvning med droner over Natura2000 områder

CASE: Droneflyvning ved Sjællandsringen

De første nogensinde

I april 2019 fik WeFly som de første nogensinde lov til at dække et arrangement på Sjællandsringen med droner. Arrangementet var for Sportscar Events der samlede penge ind til Børne Cancer Fonden.

Der har ikke været fløjet med droner på Sjællandsringen før, fordi den ligger under 2 km fra Roskilde Lufthavn. Dermed er det kategoriseret som en NO FLY zone.

Alligevel fik vi som de første tilladelsen til at flyve med drone der. Grundig forberedelse. Et godt samarbejde med Trafikstyrelsen. Og det nødvendige setup med bemanding på dagen gjorde udslaget.

Under selve arrangementet var vi i konstant kontakt med Flykontrollen i Roskilde Lufthavn. Som udgangspunkt måtte vi kun være i luften, når der ikke var andet flytrafik til og fra lufthavnen.

Efter én af vores flyvninger fik vi dog at vide, at vi havde fået lidt ekstra tid i luften. Flylederen havde nemlig pænt bedt et par mindre fly om at vente med deres landing i Roskilde Lufthavn. Fantastisk samarbejde. Og dejligt med den imødekommenhed fra flyvelederen.

Se videoen om opgaven nedenfor.

Brug for sparring?

Træt af formularer

Skriv eller ring til os:

info@wefly.dk

Telefon: +45 7199 2491