Fortsæt til indhold

Samarbejde med COWI giver

nye internationale muligheder

Udlandet kigger med stor interesse på danske fjernvarmeløsninger, og samarbejdet mellem WeFly og COWI skaber resultater.

I en ikke så fjern fortid rådede den rådgivende ingeniørvirksomhed COWI over sin egen lille flåde af fly. De blev anvendt til at tage luftfotos til udarbejdelse af landkort for virksomhedens kunder. Men det var en stor omkostning, så flyene blev solgt fra.

- Fagpersonerne med kompetencerne og mange års erfaring havde vi efterfølgende fortsat i COWI, men vi manglede en professionel operatør til at udføre flyvningerne. Derved kom kontaktet til WeFly og deres ekspertise i droneflyvninger, siger Thomas Østergaard, Market Director i District Heating i COWI.

Med 37 års erfaring i virksomheden har han stor ekspertise med at analysere data fra fjernvarmenet og udarbejde handlingsplaner for vedligeholdelsen. Han blev således også tilknyttet WeFlys projekt for DIN Forsyning i Esbjerg og Varde kommune.

- Projektet for DIN Forsyning var ikke unikt for os. Det havde vi gjort mange gange før. Men udfordringen var at være klar, når ”vinduet” med de rette flyveforhold var åbent, og det var WeFly. Der kan gå hul på en fjernvarmeledning alle steder, og dem ser man ikke, hvis man kun kører rundt i en bil. Man kører jo ikke ind på privat grund eller under en hæk. Med en drone får man et klart bedre billede af, hvor problemerne er, siger Thomas Østergaard og fortsætter:

- Sammen med WeFly har vi en solid styrke. Ingen andre kan tilbyde det samme, som vi kan. WeFly med sin viden og sine advancerede droner kan sammen med COWI tilbyde kunderne hele pakken og i en helt ekstrem god kvalitet.

Mange muligheder

I DK og udlandet

Ifølge hans tal er 65 procent af alle bygninger i Danmark lige nu tilsluttet fjernvarmen. Det er fra politisk side en prioritet at øge mængden. 

Men også på andre områder har COWI og WeFly bidraget med droneløsninger.

- Vi har i COWI ansvaret for at inspicere de danske broer. I gamle dage klatrede folk op på broerne og firede sig ned med liner for at inspicere. Det er naturligvis meget hurtigere og mere effektivt med en drone. 

- Vi ser mange områder, hvor droner vil være en god løsning, men som vi ikke er kommet i gang med endnu. Det kunne være indvendig inspektioner af skorstene, som tæres indefra, når svovl og fugt danner svovlsyre. Det er lidt sjovere at sidde ved sit skrivebord med en kop kaffe og analysere billeder fra en drone, end selv at skulle kravle rundt på en skorsten, pointerer Thomas Østergaard.

Udlandsperspektiver

COWI er til stede i mange lande, og det giver også udlandsperspektiver for WeFly.

- Sammen kan vi sagtens være konkurrencedygtige, fordi vi kan levere hele løsninger i høj kvalitet. Fjernvarmekonceptet anvendes overalt i Europa, og der bliver kun mere og mere af det, fordi det er en bekvem, simpel og effektiv varmeløsning, som kan udnytte mange forskellige varmekilder, og man kan transportere varmen over lange afstande. I Danmark er vi langt fremme med udviklingen og vedligeholdelsen af vores fjernvarmenet, og udlandet kigger mod os for nye løsninger. Også i forhold til anvendelsen af droner, siger Thomas Østergaard.

Kan du lide det du læser?

DroneNews

Skriv dig op til nyhedsbrevet nu og kom på forkant med både udviklingen og lovgivning.

Du får:

  • Tips og tricks til din droneflyvning
  • Checklister - lige til at printe ud
  • Opdatering om lovgivningen
  • Cases fra den virkelige verden
  • Nyt om produktlanceringer
  • Tilbud på uddannelse
  • Og meget meget mere...
 
E-mail
 
Ja, tak til relevante nyheder om droner, der kun udkommer, når vi har noget fornuftigt at skrive.

Er du plantageejer og mangler overblikket?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud.

Træt af formularer? Så fang os på info@wefly.dk eller telefon: +45 7199 2491