Fortsæt til indhold

Vedligeholdelse

Checklister er din bedste ven!

For at udføre professionelle droneopgaver ordentligt og sikkert, er det vigtigt at have udstyret i orden. Det er udstyr, der både er brandfarligt og til fare for andre mennesker hvis alt ikke er som det skal være. Derfor er det yderst vigtigt at man passer på batterierne og dronen. Derfor har vi lavet en checkliste, der hjælper dig igennem vedligholdelseprocessen.

Se checklisten nedenfor og download den som PDF og tag med på farten.

Vedligeholdelse af batterier

Deep cycle afladning

Ved 20 opladninger/flyvninger
Nå du foretager en deep cycle af dit batteri, laves der også et reset af batteriets interne software. Vær opmærksom på altid at lade dit LiPo batteri afkøle helt inden opladning, da dette beskytter batteriet og forlænger levetiden.

Langsom Deep Cycle Metode:
Flyv indtil batteri-niveauet når 25%-30%. Lad batteriet afkøle til stuetemperatur. Put batteriet tilbage i dronen – tænd den (evt. kan dronen startes uden propeller) og lad batteriet aflade til 8% eller indtil det ikke længere kan tændes. Start DJI GO app’en og tjek batteriniveauet.

Vigtigt: Du må ALDRIG aflade batteriet til 0%, da dette kan forårsage permanent skade på batteriet.
Tip: Med motorer stoppet aflades batteriet med ca. 1% pr. 5 min. Lad batteriet afkøle til stuetemperatur igen og genoplad batteriet på normal vis.

Hurtig Deep Cycle Metode:
Flyv dronen udendørs indtil der er mindre end 8% tilbage på batteriet, eller indtil det ikke længere kan tændes.
Lad batteriet afkøle til stuetemperatur og genoplad batteriet på normal vis.

Vedligeholdelse af batterier

Batteri inspektion

Ved 160 opladninger/flyvninger

Udvendig inspektion:
Se efter skader eller deformiteter som f.eks. opsvulmning af den ydre kappe. Se efter revner i plastikken.
Sørg for at batteriets ”kroge” og trykplader (de plastikområder du trykker på for at løsne batteriet fra dronen) er faste og returnerer til position, når de har være trykket sammen.

Inspektion og rensning af kontaktflader:
Tjek alle kontaktflader (guldbelagte) på batteriet.
Hvis der er pletter, kan de fjernes med en vatpind dyppet i ren isopropyl alkohol eller kontaktrens. Dette sikrer god overførsel af strøm fra batteriet. 
Tjek om metalkontakterne i batteriets data- og strømforbindelse er beskadiget. Hvis overfladen er brændt, kan du benytte et stykke fint sandpapir (korn 150 el. højere) til forsigtigt at rengøre overfladen.

Det anbefales kraftigt også at udføre deep cycle i forbindelse med dette service.

Vedligeholdelse af drone

Ved 20 flyvninger (grundlæggende)

Selvom det er anbefalet at inspicere dronen før hver flyvning, så er den Grundlæggende Droneinspektion mere udførlig.

Se efter revner i den ydre skal, specielt omkring motorerne hvor belastningen er størst. Kontrollér at alle skruer er monteret og strammet til.  Inspicér propellerne og se efter revner, bøjede blade eller andre skader.

Ved 100 flyvninger (udvidet)

Sensor Kalibrering
I dette service får du muligheden for at kalibrere alle sensorer: Udfør IMU kalibrering. En IMU kalibrering er bedst, når den udføres på en helt flad overflade. Efter at have forbundet fjernbetjeningen til dronen går du ind i Settings – Sensors – Check IMU – IMU Calibration.

Tip: Udfør denne kalibrering når dronen er afkølet til stuetemperatur. Dette vil forkorte start-op tiden. Udfør kompas kalibrering samt gimbal kalibrering. Det anbefales også at udføre den Grundlæggende Droneinspektion i forbindelse med dette service.

Vedligeholdelse af drone

200 flyvninger (gennemgribende)

Udvendigt:
Tjek at alle skruer er monteret, og sørg for at der ikke er løse skru-er. Benyt en lommelygte og en lille skruetrækker til dette.
Tjek alle mærkater på dronen og sørg for at de ikke er løse, da de ellers kan falde af under flyvning og blokere motoren.
Kontrollér at registreringsnummer, navn og telefonnummer fremgår tydeligt.
Med propellerne monteret roteres alle propeller med fingeren for at kontrollere fri bevægelighed. Fjern propellerne, tænd dronen og start motorerne. Tjek at motorerne drejer uden tydelig vibration, og at motorens aksel roterer lige og uden svingninger.

Sensorer og ventilationshuller:
Kontrollér at alle ventilationshuller er rene og åbne. Kontrollér at Sonar og Proximity sensorerne er rene.

Gimbal:
Kontrollér gimbal vibrationsdæmpere – de må ikke være beskadi-get eller stive, og de skal være på plads i monteringshullerne. Tjek at gimbal-pindene, der sikrer vibrationsdæmperne, er på plads (min. 2). Inspicér linsen for skader og inspicér gimbal armen og ledninger for skader.

Batteri-kontaktflader:
Fjern batteriet fra dronen.
Tjek de forgyldte batteri kontaktflader inde i dronen. Hvis der er pletter, kan de fjernes med en vatpind dyppet i ren isopropyl al-kohol eller kontaktrens. Dette sikrer god overførsel af strøm fra batteriet til dronen.
Tjek om metal kontakterne i batteriets data- og strømforbindelse er beskadiget. Hvis overfladen er brændt, kan du benytte et stykke fint sandpapir (korn 150 el. højere) til forsigtigt at rengøre overfladen. Det anbefales også at udføre Grundlæggende og Udvidet Dronein-spektion i forbindelse med dette service.

Kan du lide det du læser?

DroneNews

Skriv dig op til nyhedsbrevet nu og kom på forkant med både udviklingen og lovgivning.

Du får:

  • Tips og tricks til din droneflyvning
  • Checklister - lige til at printe ud
  • Opdatering om lovgivningen
  • Cases fra den virkelige verden
  • Nyt om produktlanceringer
  • Tilbud på uddannelse
  • Og meget meget mere...
 
E-mail
 
Ja, tak til relevante nyheder om droner, der kun udkommer, når vi har noget fornuftigt at skrive.

Har du brug for faglig sparring?

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud.

Træt af formularer? Så fang os på info@wefly.dk eller telefon: +45 7199 2491